Home Kultura DANI MAĐARSKE KULTURE Od idućeg tjedna Gorica je Mađarska u malom!

DANI MAĐARSKE KULTURE Od idućeg tjedna Gorica je Mađarska u malom!

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u suradnji s Institutom Liszt – Mađarskim kulturnim centrom Zagreb organizira Dane mađarske kulture koji će se održati od četvrtka, 19. do 21. svibnja nizom kulturno-umjetničkih događanja.

Ovom višednevnom manifestacijom želi se Velikogoričanima prezentirati mađarska arhitektura na hrvatskom tlu, suvremena mađarska kinematografija i isprepletenost glazbene umjetnosti Mađara i Hrvata u Mađarskoj.

Program u četvrtak počinje otvorenjem izložbe „Graditeljski odjeci Translajtanije: Mađarska arhitektura 19. i početka 20. stoljeća na hrvatskom tlu“ i predavanjem “Od Balatona do vrha Mađarske”. U petak je kino projekcija mađarskog filma, a u subotu program završava velikim koncertom  Ansambla Tanac iz Mađarske i OSS-a Buševec.

“Dani mađarske kulture za cilj imaju upoznavanje kulturnih vrijednosti susjednog nam naroda, njegovanje mađarske kulturne baštine kao rezultata zajedničke povijesti te jačanje dobrih odnosa i međusobnog poštivanja”, pozivaju organizatori.

Odaberite iz bogatog programa: