Home Izdvojeno Crveni križ darivat će korisnike pučke kuhinje

Crveni križ darivat će korisnike pučke kuhinje

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Svakog dana u Pučkoj kuhinji Gradskog društva Crveni križ Velika Gorica podijeli se 70 toplih obroka. Kroz program FEAD, Crveni križ je ove godine podijelio preko 700 paketa, dok su po 30 božićnih paketa darivali trima susjednim općinama koje su ih podijelile socijalno najugroženijim obiteljima. I korisnici Pučke kuhinje svoje blagdanske pakete dobit će na Sveta Tri Kralja, otkrila nam je Renata Deak iz goričkog Crvenog križa.

No da građani Velike Gorice ne bi bili samo siti, već i toplo odjeveni, Crveni križ je organizirao i humanitarne buvljake koji su bili odlično posjećeni. U novootvorenom skladišnom prostoru u VG Goričanki smjestili su i sve predmete posudionice – programa zahvaljujući kojemu se na šest mjeseci mogu posuditi i invalidska kolica, invalidski krevet, štake i ostala pomagala. I ove godine uključili su se u akciju Tjedan solidarnosti u kojoj su prikupili dvije tone hrane. Crveni križ je prošle godine organizirao 28 akcija dobrovoljnih darivanja krvi u kojima je prikupljeno 3 299 doza. Krv redovito daruje i Ana Tihiprajdić. – Poručila bih svima da obavezo daruju krv. To je odličan osjećaj, treba doći što više ljudi.

Sve aktivnosti koje Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica provodi, ne bi bile ovako uspješne bez velike pomoći volontera. Upravo su oni nedavno, na Međunarodni dan volontera od Grada Velike Gorice dobili priznanje za svoj rad.