Home CRTICE IZ POVIJESTI CRTICE IZ POVIJESTI Nogometno igralište kluba Radnik 1986. godine

CRTICE IZ POVIJESTI Nogometno igralište kluba Radnik 1986. godine

Igralište u Kolarevoj bilo je pravo okupljalište profesionalnog i amaterskog sporta u našem gradu. Ispričajte nam svoje uspomene!

PODIJELITE
Autor fotografije: M.Tomljenović, 1986., vlasnik/imatelj: Muzej Turopolja

Godine 1948. započeta je izgradnja sportskog centra u Kolarevoj ulici i isprva se veže ponajviše uz nogomet. Nogometni teren tadašnjeg NK Radnik prvo je bio na mjestu današnjeg Tržnog centra, a zatim u Zagrebačkoj ulici gdje se danas nalazi zgrada Pučkog otvorenog učilišta. Upravo zbog izgradnje navedene zgrade teren je još jednom premješten i to nešto istočnije, prema današnjoj Kolarevoj ulici. Uređenje nogometnog igrališta dovršeno je 1952. godine, uz Sportski dom izgrađena je i dvostazna kuglana 1957. godine, sredinom šezdesetih godina uređena je streljana i pripremljeno je rukometno i košarkaško igralište, a sedamdesetih godina i asfaltirano odbojkaško igralište za rekreaciju.

Ovaj sportski centar napušten je 1987. godine izgradnjom stadiona u ulici Hrvatske bratske zajednice.

Igralište u Kolarevoj bilo je pravo okupljalište profesionalnog i amaterskog sporta u našem gradu. Ispričajte nam svoje uspomene!

Fotografija: Velika Gorica – Ulica Slavka Kolara, nogometno igralište kluba Radnik, autor fotografije: M.Tomljenović, 1986., vlasnik/imatelj: Muzej Turopolja

Literatura: Ivan Mišerić Pevi, NK Radnik Velika Gorica 1945. – 2009., Velika Gorica: Magna Silva, 2016.