Home Crna Kronika Crna statistika u Gorici: Povećao se broj smrtno stradalih u prometu

Crna statistika u Gorici: Povećao se broj smrtno stradalih u prometu

Objavili su i malo više informacija o teškoj prometnoj nesreći koja se u petak dogodila kod Okuje

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Gorička policija izvijestila je kako je u posljednjih godinu dana u prometu došlo do pogoršanja po pitanu broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama. Uz to, zabilježeno je i povećanje ukupnog broja prometnih nesreća.

Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama se povećao u odnosu na isto razdoblje lani za 100 posto, a u usporedbi s godinom ranije za 200 posto. U četiri prometne nesreće u ovoj godini smrtno su stradali pješak, dva vozača i tri putnika.

Došlo je i do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 30 posto, a broj teško ozlijeđenih se smanjio za 39 posto.

Uz crnu statistiku, gorička policija izvijestila je malo više informacija o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kod Okuja u petak oko 15:30 sati. Podsjećamo, na kolniku Državne ceste D-31 kod raskrižja sa ulicom Selce došlo je do naleta osobnog automobila na pješaka koji je preminuo na mjestu događaja uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i utjecaja alkohola. Dodaju kako je vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,22 promila te nije zadobio tjelesne ozljede i bio je vezan sigurnosnim pojasom.

“Shodno tome napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere.”, najavljuju iz goričke policije.