Home Kultura Bruno Šimleša ponovo u Gorici, ovoga puta predstavlja najnoviju knjigu (P)ostati zdrav

Bruno Šimleša ponovo u Gorici, ovoga puta predstavlja najnoviju knjigu (P)ostati zdrav

Koristeći primjere iz stvarnog života, kao i nalaze brojnih znanstvenih istraživanja, Šimleša u novoj knjizi želi ukazati da postoji most između znanosti i duhovnosti

PODIJELITE
Foto: POU VG/web

Bruno Šimleša, popularni spisatelj i sociolog ponovo dolazi u naš grad! Ovoga puta predstavit će nam svoju najnoviju knjigu (P)ostati zdrav.

Predstavljanje kao i prezentacija novog naslova iz Šimlešinog opusa, ponajviše iz područja popularne psihologije i duhovnosti, koji sada broji desetak knjiga predviđeno je za utorak, 15. veljače s početkom u 19.00 sati u POU Velika Gorica.

Podsjetimo, prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su Ljubavologija i Škola života među najprodavanijim su knjigama u Hrvatskoj i regiji, a (P)ostati zdrav njegova je prva knjiga s fokusom na zdravlje.

Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava odlučio prenijeti u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. Upravo ta iskustva i istraživanja predstavit će na predavanju.

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koji negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Koristeći primjere iz stvarnog života, kao i nalaze brojnih znanstvenih istraživanja, Šimleša želi ukazati da postoji most između znanosti i duhovnosti.