Home Koronavirus Broj zaraženih u gradu u dalje visok, na nacionalnoj razini razmatra se...

Broj zaraženih u gradu u dalje visok, na nacionalnoj razini razmatra se tjedno testiranje djece

Zbog sve većeg broja učenika u samoizolaciji testiranja bi se radila brzim antigenskim testovima ponedjeljkom kod kuće, a sve bi trebalo početi kroz desetak dana

PODIJELITE

Posljednjih dana sve je veći broj zaraženih, pa je tako i sve veći broj razreda koji završavaju u izolaciji. Stoga se kao alternativa predlaže testiranje djece svaki tjedan brzim antigenskim testovima kako ne bi morala u samoizolaciju, prenosi N1.

Testiranja bi se radila brzim antigenskim testovima ponedjeljkom kod kuće, a sve bi trebalo početi kroz desetak dana. Time se želi doskočiti problemu sve većeg broja učenika u samoizolaciji.

Mjera samoizolacije u Zagrebačkoj županiji izrečena je za 31 razredni odjel i dio učenika 11 razrednih odjela.

Prema najnovijim podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 73179 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 67303 osoba, a 76 osoba je preminulo.

U posljednjih 24 sata na području županije oboljelo je 580 osoba a ozdravilo je 676 osoba. Kao i po običaju, Velika Gorica prednjači s 150 novoboljelih, šest u općini Orle, te po jedan u općinama Kravarsko i Pokupsko.

Prema novim pravilima u samoizolaciju ne moraju cijepljena djeca, kao ni ona preboljela i cijepljena jednom dozom, bez obzira na to kada su se cijepili. U Hrvatskoj je trenutačno cijepljeno više od 60.000 djece.