Home Izdvojeno Bačurin kreće u borbu za WBC sveslavensku titulu

Bačurin kreće u borbu za WBC sveslavensku titulu

PODIJELITE

Ivicu Bačurina uskoro očekuje teška borba. Naime, u petak, 23. svibnja, putuje u ruski Krasnojarsk gdje će se u 12 rundi protiv Dmitrija Kudrašova pokušati izboriti za WBC sveslavensku titulu.

– Ja realno mislim da će mi ovo biti najteži meč do sad zato što je Rus Dmitry_Kudryashovopasan boksač.  Od svojih 13 mečeva ima 13 pobjeda i svih 13 je ostvario nokautom. Znači nije mu nitko ni izdržao meč, ni pola meča. Zadnja tri protivnika su bila neka malo bolja imena iz svijeta boksa i njih je završio čak u prvoj ili drugoj rundi – kaže Bačurin i dodaje kako se radi o opasnom protivniku, jakom udaraču i dobrom tehničaru.

PORAZ PROTIV GOMEZA

Iako je u posljednjem meču poražen, a pretpostavlja se da se radilo o prevari jer su suci na početku šeste runde Bačurinov kut obavijestili da meč neće trajati deset rundi koliko je bilo planirano, već samo osam, velikogorički boksač spreman odlazi u Rusiju.

– Ja sam u takvoj situaciji, na žalost, da uvijek idem protivniku doma boksat protiv njega, na njegov teren i uvijek su suci na strani mog protivnika, ali imam svoj plan. Radim i sa svojim mentalnim trenerom i imam cijeli dobar tim ljudi oko sebe i stvorili smo jedan plan za meč i toga se treba držati. Ne razmišljam o ničem drugom – objasnio je Ivica Bačurin.

bacurin ivica

 

RUSI SPREMNI

Za boksački spektakl u Krasnojarsku domaćini su već spremni, a Bačurin kaže da je organizacija u Rusiji uvijek odlična.

– Rusi imaju novaca i oni cijene boks i ulažu u njega. To je sve na vrhunskom nivou. Pogotovo jer je ovaj dečko njihova zvijezda u tom gradu. On je tamo faca – kaže Bačurin.

Sparinzi su gotovi, pripreme za meč prošle su bez ozljeda i Bačurin je u dobroj formi. Sve to, kaže, može zahvaliti ekipi koju je u zadnjih godinu dana okupio oko sebe. Među njima je mentalni trener Igor Čerenšek i kondicijski trener Marin Bašić iz Croatia Comat Academy.

– Puno smireniji i sigurniji ulazim u meč jednostavno ne razmišljam o ničem drugom osim o onome što trebam raditi u tom meču da bi sve ispalo kako treba – kazao je Bačurin.

ivica bacurin