Home Izdvojeno Bačurin poražen! Je li prevaren?

Bačurin poražen! Je li prevaren?

PODIJELITE

Hrvatski boksač Ivica Bačurin sinoć je pružio veliki meč protiv bivšeg svjetskog prvaka Kubanca Juana Carlosa Gomeza, ali je sudačkom odlukom poražen nakon osam rundi boksanja. Meč Bačurin-Gomez trebao je biti za WBO-ov Internacionalni naslov prvaka u lakoteškoj kategoriji i trebao je trajati deset rundi. Ali na kraju nije bilo tako, piše profightstore.hr

Naime, na početku šeste runde Bačurinov kut je obaviješten da meč neće trajati deset rundi – već samo osam (?!?). Očito je dojam bio da bi Ivica u zadnje dvije runde mogao jako nagaziti “zlatnu koku” Gomeza koji je za ovaj meč skinuo više od 25 kilograma, pa su se organizatori dogovorili za radikalne i hitne mjere spašavanja.

Nakon što je meč brže-bolje zgotovljen, nakon osam rundi suci su meč bodovali 2:1 za Gomeza. Nakon muljanja i manipuliranja s brojem rundi, suci su meč presudili 78-74 i 77-75 za Gomeza, i 77-76 za Bačurina.

Bačurinov menadžer Luka Popović ovako je vidio meč:
– Pripremali smo taktiku za meč u 10 rundi koliko je bilo i dogovoreno. Ivica je boksovao odlično i po planu je od pete runde počeo da preuzima inicijativu i zadaje sve jače udarce. Na početku šeste runde u naš ugao je došao promoter meča i rekao da se boksuje samo 8 rundi. Tek tako. U poslednje dve runde pružili smo maksimum i dobili ih, ali to je bilo dovoljno samo za “split decision” poraz, podeljenom sudijskom odlukom 2-1.  Žao mi je što niko u regionu nije prenosio ovaj spektakularni meč. BRAVO IVICE PRIJATELJU MOJ, SAMO NASTAVI TAKO I REZULTAT MORA DOĆI  – zaključio je Popović u svojoj objavi na Facebooku.