Home Gospodarstvo Gorički i turski poduzetnici uspostavili suradnju

Gorički i turski poduzetnici uspostavili suradnju

PODIJELITE

Velikogorički gospodarstvenici iz tvrtki Kova, Roto kruna, Meridijan 16 i obrta Radovan Petrović, boravili su u trodnevnom službenom posjetu Turskoj, na poziv tamošnjeg udruženja gospodarstvenika Tuscon.

TRAŽILI PARTNERE

Susreli su se s brojnim turskim gospodarstvenicima te u međusobnim poslovnim kontaktima razmijenili iskustva i mogućnosti buduće suradnje. U delegaciji su bili i predstavnici Grada Velike Gorice, a na gospodarskom forumu pročelnica Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Nikolina Nežić, održala je prezentaciju o potencijalima koje Velika Gorica nudi zainteresiranim investitorima.

turska2

 

Najviše interesa iskazano je za investiranje u gradsku gospodarsku zonu Rakitovec i Vukovinsko polje, koja je u vlasništvu tvrtke Meridian 16. U obilasku tvornica u gradu Corlu, kao i na gospodarskom forumu, sudjelovala je i Marta Nakić-Vojnović, savjetnica konzula Republike Hrvatske u Istanbulu, koja je istaknula podršku ostvarenim kontaktima i mogućnostima međusobne suradnje goričkih i turskih poduzetnika.