Home Izdvojeno VE-GO-RA organizira besplatne programe za mlade poduzetnike

VE-GO-RA organizira besplatne programe za mlade poduzetnike

PODIJELITE

Razvojna agencija Grada Velika Gorica – VE-GO-RA organizira besplatan Program menadžerskog osposobljavanja za mlade poduzetnike.

– Program je namijenjen poduzetnicima do 45. godine koji su pokrenuli “nešto svoje” ili preuzeli obiteljski posao, a koji se žele dodatno osposobiti i steći određena znanja i vještina u područjima ključnim za uspješno vođenje poslovanja – poručuju iz VE-GO-RA-e.

Polaznici ovog programa naučit će kako kvalitetno upravljati ljudskim i materijalnim resursima, rizicima, poslovnim procesima i financijama u malom poduzeću.

Predavanja će se održavati petkom i subotom u sjedištu VE-GO-RA-e (Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica) u razdoblju od 22. rujna do 4. studenog prema definiranom rasporedu kojeg možete pronaći na stranicama VE-GO-RA-e. Ondje također pronađite koje uvjete treba ispuniti te obrazac koji treba ispuniti.

Menadžersko osposobljavanje obuhvaćat će sljedeće cjeline:
Upravljanje ljudskim resursima
Strateško upravljanje u malim poduzećima
Upravljanje rizicima u malim poduzećima
Upravljanje financijama

– Osim navedenih osnovnih cjelina, program će biti nadopunjen kraćim gostujućim predavanjima sa svrhom širenja vidika i upoznavanja dobre prakse kod ostalih aspekata poslovanja. Svi predavači su iskusni i dokazani stručnjaci u svojim područjima, što potvrđuju njihovi stalni angažmani pri etabliranim obrazovnim ustanovama – objašnjavaju iz VE-GO-RA-e.

Nakon pokretanja vlastitog “biznisa” ili samostalnog preuzimanja obiteljskog posla, poduzetnik vrlo brzo uvidi zahtjevnost i izazove donošenja svakodnevnih odluka. Nije neuobičajeno niti pogrešno kontinuirano preispitivati odluke i analizirati da li se povlače pravi potezi u pravo vrijeme, baš naprotiv. Osim dobre stare metode pokušaja i pogrešaka, za uspješnije predviđanje ishoda vlastitih odluka, kao i svladavanje tržišnih prepreka zasigurno bi mogao pomoći trening za unapređenje menadžerskih znanja i vještina. Naravno, ako je dostupan i priuštiv.