Home Izdvojeno Udžbenici i radne bilježnice stigli na školske klupe

Udžbenici i radne bilježnice stigli na školske klupe

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

U ponedjeljak, 4. rujna prvi je školski dan za šest tisuća učenika osnovnih škola, od čega je 680 učenika prvih razreda. – Prošle smo godine prvi puta osigurali besplatne udžbenike, a od ove godine djecu na školskim klupama čekaju i besplatne radne bilježnice. Jedan smo od gradova s najvećom stopom ulaganja u obrazovanje, što dokazujemo i ulaganjima u školske objekte. Tako možemo istaknuti zadovoljstvo što smo u područnoj školi u Lukavcu uspjeli omogućiti nastavu u jednoj smjeni uređivanjem još jedne učionice – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U tijeku je i izgradnja blagovaonice i kuhinje Osnovne škole Jurja Habdelića čiji je završetak predviđen do kraja prosinca. Od ove školske godine i u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika počinje se provoditi program “produženi boravak”.Iz Grada najavljuju da će sutra biti potpisan i ugovor o financiranju pomoćnika u nastavi i to sredstvima Europske unije za 53 učenika i za 13 učenika iz vlastitih sredstava.

Grad Velika Gorica će i nadalje sufinancirati prijevoz redovitim učenicima srednjih škola, kao i studentima, a u listopadu će biti raspisan natječaj za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za velikogoričke srednjoškolce i studente.