Home Najave U Kinu Gorica počinje Tjedan dokumentarnog filma

U Kinu Gorica počinje Tjedan dokumentarnog filma

PODIJELITE
foto: Ilustracija

U Kinu Gorica sutra počinje Tjedan dokumentarnog filma koji traje do srijede, 12. travnja. Svaki dan su organizirane projekcije dvaju dokumentarnih filmova u 18 i u 20 sati, a ulaz je besplatan.

U četvrtak su na repertoaru filmovi “The Yes Men: Pobuna” te “Gori more”.

“The Yes Men: Pobuna” je američki dokumentarni film koji je u trajanju od 91 minutu režirala Laura Nix.

– Od sela u ugandskoj pokrajini Karamoja do toksičnih naftnih polja u kanadskom katranskom pijesku, ovi ikonoklastični revolucionari raskrinkavaju velike naftne kompanije, lobiste, Wall Street i američki vladu, oboružani tek odijelima iz second-hand trgovina i besramnošću. Prevladavši osobne prepreke kako bi izveli veličanstvene akcije od globalne važnosti, Yes Men prenose optimističnu poruku o običnim ljudima koji pobjeđuju paralizu i vraćaju svijet pod svoje okrilje – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

“Gori more” je talijansko-francuski dokumentarni film koji je u trajanju od 108 minuta režirao Gianfranco Rosi.

– Samuele je 12-godišnji dječak koji se voli penjati po stijenama uz more, igrati praćkom i smucati po luci. Njegov dom je otok Lampedusa, koja je postala metafora za europsku izbjegličku krizu, za nade, tegobe i sudbine stotina tisuća ljudi koji u potrazi za mirom, slobodom i sretnijim životom često ne dohvate sigurnu obalu. Stanovnici Lampeduse svakodnevno svjedoče najvećoj humanitarnoj katastrofi našega doba – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

U petak su na rasporedu filmovi “Dan oslobođenja” te “Prvi ponedjeljak u svibnju”.