Home Gospodarstvo Traži se najuzornija hrvatska seoska žena, evo koje uvjete treba ispunjavati

Traži se najuzornija hrvatska seoska žena, evo koje uvjete treba ispunjavati

Prijave se zaprimaju do 15. svibnja 2022. godine

PODIJELITE
Foto: TZVG/web

Otvorene su prijave kandidatkinja na 22. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Projektom se želi skrenuti pažnja na veliki društveni doprinos seoskih žena i njihovih uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja. Ovogodišnji izbor održati će se 15. listopada u Međimurskoj županiji.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Foto: Arhiva

Podsjećamo, na prošlogodišnjem izboru za najuzorniju hrvatsku ženu u Pitomači je titulu najuzornije ponijela Mateja Vranović iz Međimurske županije.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj. Podsjetimo, projekt je pokrenula Zagrebačka županija, a začetnik ideje Izbora ”Najuzornije hrvatske seoske žene” je mr. sc. Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

Prijave se zaprimaju do 15. svibnja 2022. godine.

Više informacija o uvjetima i prijavi možete pronaći OVDJE.