Home Najave PUTOHOLIČARI Bračni par Krčmar dočarat će mistiku Uskršnjeg otoka i Kolumbije

PUTOHOLIČARI Bračni par Krčmar dočarat će mistiku Uskršnjeg otoka i Kolumbije

Dvaput su obišli svijet, na putovanju su se i vjenčali! Kroz putopisno predavanje uz foto i video projekcije predstavit će kulturu ovih, danas sve popularnijih destinacija

PODIJELITE
Foto: POUVG/web/ Putoholičari

Poznati supružnici Iva i Branko Krčmar sljedeći tjedan dolaze u naš grad kako bi nam kroz foto i video projektcije dočarali mističnost Uskršnjeg otoka i Kolumbiju, danas sve popularnijih destinacija.

Predavanje će se održati u utorak, 15. ožujka s početkom u 19.00 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Ulaz je besplatan!

Uskršnji otok
Mistična kultura otoka koja dan danas nije do kraja odgonetnuta očarava svakim korakom i postavlja pitanje kako su ljudi, koji u to vrijeme nisu znali ni za kotač, transportirali ogromne Moai kipove teške i po 100 tona po cijelom otoku. Više od 800 Moaija i još toliko pitanja. Za sada samo teorije i nijedan stvarni odgovor. Sam osjećaj da stojiš na otoku koji je tamo negdje u srcu Tihog oceana, u “pupku svijeta” kako ga vole zvati otočani, je fascinantan.

Kolumbija
Kolumbija je sve popularnija destinacija. Dijelom popularnost treba zahvaliti seriji „Narcos“ i poznatom kolumbijskom gangsteru, krijumčaru kokaina i vođi Medellinskog kartela, Pablu Escobaru. Najpoznatija komuna u Medellinu, Comuna 13, nekada je bila mjesto kriminala, ubojstava, krvoprolića, a danas je mjesto glazbe, plesa i umjetnosti. Kolumbija je nekada bila najopasnije, a danas najšarenije mjesto Južne Amerike, slažu se svi koji ju posjete. Zemlja je to koja skriva mnoge ljepote, zanimljive gradove, duboke džungle i prelijepe karipske plaže.

O ljepotama ove dvije destinacije, o doživljajima i nezaboravnim avanturama na drugom kraju svijeta saznajte na ovom putopisnom predavanju od poznatih Putoholičara – Ive i Branka.