Home Izdvojeno Proglašena elementarna nepogoda i za Općinu Kravarsko

Proglašena elementarna nepogoda i za Općinu Kravarsko

PODIJELITE

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Kravarsko nastalu u periodu od 11. veljače 2014. zbog iznimno velike količine snijega i kiše što je uzrokovalo pojavu klizišta.

Klizišta su uzrokovala štete na stambenim objektima, prometnicama, vodovodima, grobljima, dugogodišnjim nasadima i zemljištu, a time je došlo do znatnijeg poremećaja za gospodarski život i stanovništvo na području općine Kravarsko.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su u zakonskom roku izvršiti procjenu šteta i istu upisati u Registar šteta za poljoprivredu, koji je u primjeni od 2. siječnja 2014. godine, a za građevinske objekte i ostale štete dostaviti izvješće Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Podsjećamo i kako je župan Kožić u ponedjeljak i utorak, 18. i 19. veljače 2014. godine proglasio elementarnu nepogodu za Veliku Goricu, Vrbovec, te općine Rugvica, Pokupsko, Križ i Pisarovina.