Home Izdvojeno Otvoren foto natječaj ”Volim svoju županiju”

Otvoren foto natječaj ”Volim svoju županiju”

Fotografije će se ocjenjivati u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju glasova i najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

PODIJELITE
foto: Mario Žilec

Hrvatska zajednica županija treću godinu za redom pokrenula je foto natječaj ”Volim svoju županiju”. Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 20. travnja 2018. godine, a za sudjelovanje je potrebno objektivom fotoaparata zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote, kulturnu baštinu i znamenitosti županije te dostaviti fotografiju putem aplikacije na službenoj Facebook stranici Hrvatske zajednice županija.

Fotografije će se ocjenjivati u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju glasova i najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija, a pobjednika u svakoj od kategorija očekuje vrijedna nagrada – GoPro Hero5 kamera.

Stručni žiri i ove će godine voditi profesionalna fotografkinja Mare Milin, a timu će se pridružiti i prošlogodišnji pobjednik foto natječaja, Alen Špiljak.

– Cilj natječaja je probuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije te potaknuti mlade umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima svojih županija koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Hrvatske, a svaki autor može poslati najviše tri fotografije. Dopuštene su minimalne korekcije fotografija u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja – pojasnili su u Zagrebačkoj županiji.

Fotografije prikupljene putem natječaja Hrvatska zajednica županija koristit će isključivo u promotivne svrhe poput objava na Facebook stranicama, internetskim stranicama Hrvatske zajednice županija te prilikom izložbi fotografija i izradi ilustrativnih fotografija.

Detalje i uvjete natječaja možete pročitati ovdje.