Home Izdvojeno Dvorneković: Gledat ćemo samo sebe i prvi proći kroz cilj!

Dvorneković: Gledat ćemo samo sebe i prvi proći kroz cilj!

Matija Dvorneković vratio se s Islanda kako bi pomogao Gorici da uđe u prvu ligu, što je uprava kluba odredila ciljem za ovo proljeće. Zadovoljan je pojačanjima, ali i iznimno optimističan po pitanju ostvarivanja ciljeva

PODIJELITE

Od svih pojačanja koja su stigla u redove nogometaša Gorice ove zime, kad se priprema pohod na Prvu HNL, samo za jednog nije bilo nikakve dvojbe da će se savršeno uklopiti u svlačionicu trenera Ivana Preleca. Matija Dvorneković bio je tu i ljetos, prije nego što je otišao na Island, a ovo mu je već četvrti povratak u matični klub. Ne krije popularni Nindža da se vratio s jednim i jedinim ciljem – zaigrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa u dresu svoga kluba.

– Mislim da je cijela momčad odradila i da i dalje radi jako dobar posao na pripremama, da smo iz tjedna u tjedan sve spremniji i sve više željni tog početka nastavka prvenstva. Siguran sam da ćemo spremni i orni dočekati početak drugog dijela sezone – kazao je Dvorneković.

Ni niske temperature, koje su ovih dana okovale Hrvatsku, za njega nisu nepremostiv problem. Uostalom, osim na hladnom Islandu, Matija je dio karijere proveo i u Rusiji. Osim što se svaki put vraća kao bolji igrač, sad je već nagomilao i jako puno iskustva. Dovoljno da procjeni kakva su pojačanja novopridošli Rumunj, Nigerijac i Gruzijac.

– Vjerujem da smo dobili kvalitetna i karakterna pojačanja, što je po meni i najvažnija stavka za krajnji uspjeh i cilj koji smo si zacrtali. Siguran sam da će se pokazati kao pravi odabir – rekao je Dvorneković.

Jako dobro poznaje i protivnike s kojima će se Gorica ovog proljeća nadmetati u pokušaju da ostvari “sveti cilj”.

– Druga liga je stvarno jako neizvjesna, tu svatko svakoga može pobijediti, i baš zbog toga nigdje ne treba prije vremena upisivati bodove. Moramo ići iz utakmice u utakmicu i gledati samo sebe. Bude li tako, sigurno ćemo proći prvi kroz ciljnu ravninu – optimističan je Dvorneković.

Prvi protivnik bit će Hajduk II, ali ne ovog vikenda, nego sljedećeg. Loši vremenski uvjeti odgodili su početak proljetnog dijela sezone.

– Bit će to kvalitetna utakmica, mali derbi na otvaranju proljeća, a mi se samo nadamo dobrom terenu i podršci sa tribina, gdje ćemo onda sigurno moći prezentirati sve što smo do sad radili i mukotrpno odrađivali kroz pripremni period – rekao je Dvorneković.