Home Izdvojeno Sve nježne riječi svijeta…za njega

Sve nježne riječi svijeta…za njega

Posljednji ispraćaj hrvatskog glazbenik Olivera Dragojevića bit će u utorak sa splitske Rive

PODIJELITE

Hrvatska se oprašta od Olivera Dragojevića. Glazbena legenda napustila nas je u nedjelju, nakon borbe s rakom u 71. godini. Iza njega su ostale njegove krasne riječi pretočene u stihove i pjesmu. Melodije samo Oliveru svojstvene jučer se nisu utišavale s radio prijemnika i društvenih mreža.

Posljednji ispraćaj hrvatskog glazbenika i kantautora, morskog vuka, Olivera Dragojevića bit će u utorak sa splitske Rive, a pogreb u njegovoj rodnoj Veloj Luci na Korčuli dan kasnije kad će biti održana i komemoracija u splitskom HNK.

Uz mnogobrojne tekstove oproštaja izdvajamo riječi našeg kolege Mladena Štubana koji je za portal Mraclin.hr napisao:

“Šaka suza, vrića smija…je li potrebno i jednu riječ dodati na to. Volimo te, Olivere, i zauvijek ćeš biti naš, ukomponirali smo tvoj dalmatinski štih u naše turopoljske, zagorske, slavonske, hercegovske, ličke, istarske i sve ostale hrvatske ljubavi. Nikad nam nećeš izaći iz njih. Pjevat ćemo tvoje pisme dok nas ima. Kad god došla, dobro došla mi… suze teku nekontrolirano… Ali, u vjeri sigurni smo da ćemo se sresti gore kod Njega, jer cijeli si život živio i radio ono što On traži od nas – ljubio, dijelio i pjevao o ljubavi. Sve nježne riječi svijeta… to je bio tvoj život! Hvala ti!”