Home Izdvojeno Naučite brze tehnike za postizanje bolje privatne i poslovne komunikacije

Naučite brze tehnike za postizanje bolje privatne i poslovne komunikacije

U srijedu će se održati radionica "Kako govorom tijela privlačiti i odbijati?" na kojoj će se uz vježbe i tehnike moći naučiti mnogo o važnoj, neverbalnoj komunikaciji

PODIJELITE

Kao druga po redu u ciklusu radionica novinarke Katarine Drvodelić, u Goričkom klubu mladih će se u srijedu, 8.12., u 18 sati održati radionica „Kako govorom tijela privlačiti i odbijati?“  Samo ime radionice govori o glavnoj temi – neverbalnoj komunikaciji.

Upravo ta vrsta komunikacije vrlo je važna u svakodnevnom životu, a posebno prilikom javnog izlaganja, držanja govora ili prezentiranja u školi, na fakultetu ili na poslu. Neverbalna komunikacija je više od 80% prvog dojma zbog čega je vrlo važno znati što znače prekrižene ruke, dodirivanje kose za vrijeme govora ili direktan pogled u oči.

Vježbe i tehnike

Učenje barem nekih aspekata može nam pomoći da lakše „čitamo“ ljude oko sebe što olakšava cjelokupnu komunikaciju, posebno u emotivnim i ljubavnim odnosima. Također, poznavanje osnovnih pravila ove vrste komunikacije nam može pomoći da se prikažemo točno u onakvom svjetlu kako smo si to zamislili. Dok je velik dio znanja o tome urođen, puno toga nam svakodnevno prolazi kroz prste i nije nam vidljivo, barem dok ne usmjerimo pozornost na to.

Na predavanju i radionici će se proći kroz informacije o tome što je to neverbalna komunikacija, zašto je važna, što je imidž i koliko je stav zapravo bitan u svakodnevnim razgovorima. Uz to će se predavanje osvrnuti i na prethodno iz ciklusa koje je bilo na temu stresa i treme. Velik dio u tome ima i neverbalna komunikacija čije učenje nam može pomoći kako „prevariti“ slušatelja i same sebe da mislimo da nemamo tremu. Govorit će se i o načinu odijevanja te kako odjeća ima izniman utjecaj na našu percepciju.

Radionica, kao niti prošla, neće proći bez jednostavnih i zanimljivih zadataka za publiku koja će imati priliku utvrditi koliko znanja je usvojila. Radionica je prvenstveno namijenjena učenicima, studentima i mladima, no na sudjelovanje se pozivaju baš svi zainteresirani s obzirom na to da je neverbalna komunikacija dio svakodnevnog života neovisno o tome koliko imamo godina.

Poželjne prijave

Okupljanje će krenuti od 18 sati nakon čega će se održati radionica. Za sudjelovanje je potrebna COVID propusnica s obzirom na to da će se radionica održati u Goričkom klubu mladih na drugom katu Galženice. Za one koji žele, a ne mogu sudjelovati uživo, moći će pratiti prijenos preko interneta koji će se održati na Facebook stranici Goričkog kluba mladih te u komentarima navoditi pitanja ako će ih biti. Organizatori podsjećaju i kako zgrada Galženice nema lift te je učionica teško dostupna za osobe s poteškoćama u kretanju kojima se u ovom slučaju savjetuje sudjelovanje u online obliku.

Ovo je druga od tri radionice u ciklusu koje će se održati do kraja ove godine, a sve su s temom bolje komunikacije.

Zbog lakše organizacije mole se svi zainteresirani da se prijave na OVOM LINKU ili putem maila kadrvodelic@gmail.com . Također se moli da se prijave svi oni koji žele gledati uživo kako bi se osigurao još jedan prijenos videa putem Teamsa ili Zoom-a, a za to im nam potrebne mail adrese zainteresiranih. Mail adrese se neće koristiti za ni jednu drugu namjenu.