Home Gospodarstvo KRAJ ČEKANJU U REDOVIMA Karte će se uskoro moći kupiti mobitelom

KRAJ ČEKANJU U REDOVIMA Karte će se uskoro moći kupiti mobitelom

Zagrebački Autobusni kolodvor odlučio je napokon ući u korak s u 21. stoljećem, pa tako razvija naprednu mobilnu aplikaciju koja bi trebala biti dostupna najkasnije za šest mjeseci

PODIJELITE
Foto: Autobusni kolodvor Zagreb/ akz.hr

Do sada ste, ukoliko ste putovali s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, karte mogli kupiti jedino na njihovim blagajnama, ili ste kao alternativu imali kompliciran i zastarjeli način plaćanja putem njihove internet stranice. Izgleda da je tome došao kraj, jer su se odlučili modernizirati na način da ćemo moći karte kupiti i preko aplikacije na našim pametnim telefonima.

Doduše, na ovakvu modernizaciju čekali smo 21 godinu, ali zagrebački Autobusni kolodvor odlučio je napokon ući u korak s u 21. stoljećem, pa tako razvija naprednu mobilnu aplikaciju za prodaju karata. Aplikaciju za kupnju karata za iPhone i Android radi i ZET, no kad će profunkcionirati nitko ne zna, pa ni oni u ZET-u, izvješćuje Večernji.

Raspisali su milijun i pol kuna vrijedan natječaj kojim traže tvrtku koja će njihovu ideju pretvoriti u stvarnost, a nakon potpisivanja ugovora s najjeftinijim ponuđačem, “live” bi trebala biti za četiri do šest mjeseci.

Dolazi do pada broja prodanih karata pa je potreban razvoj novih modernih kanala – pojašnjavaju u Autobusnom kolodvoru.

– Osim na hrvatskom, aplikacija će biti dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku, a nudit će karte za čak 7000 postaja u 34 zemlje i na dva kontinenta, Europi i Sjevernoj Americi. Da bi kupio kartu, putnik može i ne mora biti prethodno registriran, premda za one koji naprave svoj korisnički račun postoje dodatne pogodnosti, poput spremanja kupljenih karata, učitavanja fizičkih karata barkodom ili unosom broja, naprednog pretraživanja. U svakom će slučaju biti potrebno unijeti bankovne podatke i email jer će nakon kupnje karte dolaziti, osim na aplikaciju, i u elektronički inboks – kazali su iz Autobusnog kolodvora.