Home Crna Kronika JAKUŠEVEC NAKON OČEVIDA Došlo je do samozapaljenja

JAKUŠEVEC NAKON OČEVIDA Došlo je do samozapaljenja

Ozlijeđenih osoba nije bilo, materijalna šteta je za sad neutvrđena

PODIJELITE

Policija je ovih dana dovršila očevid na požarištu u Jakuševcu gdje je u srijedu buknuo požar nezapamćenih razmjera, a čije su posljedice stanovnici Novog Zagreba još danima udisali.

“Obavljenim očevidom u Novom Zagrebu na Sajmišnoj cesti, utvrđeno je da je požar na odlagalištu otpada Jakuševac, odnosno reciklažnom dvorištu, najvjerojatnije izbio uslijed samozapaljenja unutar velike nakupine nerazvrstanog glomaznog otpada koji se nalazio u boksu broj 1 reciklažnog dvorišta, a koji se proširio na ostali glomazni otpad. Ozlijeđenih osoba nije bilo, materijalna šteta je za sad neutvrđena”, stoji u policijskom izvješću.

Prema pisanju Večernjeg lista na Jakuševcu se nagomilalo 35  tisuća kubika glomaznog otpada. Sugovornici iz gradske Čistoće ZG Holdinga novinarima su kazali kako je nedopustivo da se takva količina nagomilala, ali da su zadnjih dana Zagrepčani pojačano donosili glomazni otpad na odlagalište.

Ovo je bila ujedno i jedna od većih vatrogasnih intervencija u Zagrebu u kojoj je ukupno sudjelovalo oko 200 vatrogasaca u smjenama s oko 60 vatrogasnih vozila. Nakon požara Novim Zagrebom se širio dim i smrad, no iz Ureda za upravljanje kriznim situacijama uvjeravaju kako količine čestica u zraku ne prelaze zadane vrijednosti te ne predstavljaju ugrozu za ljudsko zdravlje.