Home Izdvojeno Goričani u gostima svladali zagrebačku Mladost

Goričani u gostima svladali zagrebačku Mladost

PODIJELITE
foto: OK Gorica

U subotu 10. veljače, u 13. kolu 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, odbojkaši Gorice ostvarili su vrijednu pobjedu od 3:1 (25:23, 25:22, 26:28, 29:27) na gostovanju kod Mladosti iz Zagreba te zadržali priključak za vodećim momčadima prvenstva.

U Zagrebu, zbog poslovnih obaveza, nisu igrala dvojica seniora, Ivan Vrpoljac i Josip Huljev te je priliku dobio mladi Tomo Dumić, igrao je i David Petar Buđak koji je još prošle sezone debitirao za seniore, a od ove sezone je u potpunosti preuzeo poziciju libera. Uz navedenu dvojicu juniora, ostali članovi prve postave Goričana bili su Luka Humski na poziciji tehničara, Damjan Šprem na poziciji korektora, drugi srednji bloker bio je Vedran Vukić, a dvojica primača bili su Mateej Bičvić i kapetan Dario Rukavina. Priliku s klupe čekali su Domagoj Ivković, Robert Strnić, David Jozić, Genti Martinaj i Matija Klasnić.

Već je od prvog seta bilo vidljivo kako su mladi odbojkaši zagrebačke Mladosti znatno napredovali od zadnje utakmice ovih momčadi. S nekoliko loših servisa, Goričani su zakomplicirali završetak seta, no ipak prvi stižu do 25 poena. Dobru igru iz prvog seta, obje momčadi prenose i u nastavak utakmice. Goričani sada bolje serviraju i ostvaruju nekoliko poena na bloku, no domaćini cijelo vrijeme drže priključak. Nakon neizvjesne završnice, Goričani osvajaju i drugi set. U trećem setu nešto drugačija slika na terenu. U redovima gostiju dolazi do laganog opuštanja, a to domaćini koriste. Zaista treba pohvaliti mlade odbojkaše domaćina, koji se nisu predali te su, usprkos rezultatskom deficitu, i dalje igrali u istom ritmu, bez straha i predaje. U trećem setu smo vidjeli i najveće vodstvo tijekom utakmice, jer je u jednom trenutku Mladost vodila s 18:11. U napetoj završnici, više sreće i koncentracije imali su domaćini. Četvrti set obje momčadi otvaraju svom snagom. Goričani ipak imaju više koncentracije, te zajedničkim snagama, Vukić i Bičvić zaustavljaju napad protivnika i zaključuju ovaj uzbudljiv dvoboj.

U sljedećem kolu, odbojkaši Gorice na svom terenu dočekuju MOK Čazmu, vodeću momčad prvenstva. Utakmica se igra u subotu 17. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica s početkom u 16 sati.