Home Zanimljivosti FOTO Veliki odaziv natjecatelja na treći Escape room Goričkog kluba mladih

FOTO Veliki odaziv natjecatelja na treći Escape room Goričkog kluba mladih

Ono što je ovaj Escape room razlikovao od prijašnjih je to što se održavao u dvije prostorije. Ekipe su imale zadatak spasiti svog izoliranog člana.

PODIJELITE

Ovog vikenda održan je treći Escape room u organizaciji Goričkog kluba mladih. Nakon prvog u prostorijama GKM-a i drugog u Dvorcu Lukavec, u petak i subotu sudionici su se mogli okušati u Spravišće Escape roomu koji je održan u Muzeju Turopolja. Prijavilo se čak 15 ekipa, a natjecatelji su došli i iz Zagreba što članove GKM-a posebno veseli.

– Neki su prošli, neki nisu ali svi su jako sretni što su sudjelovali. Ekipe su nam dolazile čak i iz Zagreba što je super jer znači da se širimo sa svih strana. Tema Escape rooma je bila Spravišće. Htjeli smo spojiti tradicionalno i suvremeno. Ispričali smo jednu priču, sudionici su morali tražiti tragove, nešto su i naučili, a uspjeli su i spasiti svog člana ekipe – rekla nam je Katarina Drvodelić, članica GKM-a. Ono što je ovaj Escape room razlikovao od prijašnjih je to što se održavao u dvije prostorije. Ekipe su imale zadatak spasiti svog izoliranog člana.

– Svaka ekipa je trebala odabrati svog člana kojeg smo zatvorili u drugu prostoriju. Cijela priča išla je tako da je ostatak ekipe trebao spasiti tog člana zatvorenog u drugoj prostoriji dok je istovremeno on njima pomagao da oni pomognu njemu. Tako da smo napravili zanimljivu suradnju između svih članova. Nadam se da je to bilo dosta zabavno i interesantno – rekla je Katarina. Iako nije došao do samog kraja, Domagoj bat više je nego zadovoljan Escape roomom.

– Bilo je stvarno dobro, dosta domišljato i bolje od očekivanog. Ali falio mi je jedan znak za kraj koji mi je bio presudan, bili smo blizu, na kraju je ispalo skoro dobro. Poprilično dobro je zamišljeno i dobra je ideja, svakako.

Do novog Escape rooma, Gorički klub mladih nastavlja raditi na drugim projektima i radionicama. Već ovog tjedna, 21. i 22. travnja od 11 sati možete sudjelovati na radionici o zdravom načinu života Different. Dovoljno je samo prijaviti se na vrijeme jer je broj mjesta ograničen.