Home Velikogoričani na djelu FOTO Učenici u Mičevcu uredili školsko dvorište

FOTO Učenici u Mičevcu uredili školsko dvorište

PODIJELITE

Osim u Gradićima, ove subote čistilo se i u Mičevcu. Područna škola Mičevec organizirala je akciju uređenja školskog dvorišta. Djeca su se objeručke primila posla, a u pomoć su stigli i odrasli. Kosili su travu, sadili cvijeće, ali i jednu voćku.

– Svi su se uključili. Tradicionalno svako proljeće i jesen uređujemo okoliš škole. Sada je to vezano uz Dan planeta Zemlju i proslavu Jurjeva u Mičevcu. Učenici 4. razreda posadili su šljivu koju će paziti i maziti i gledati kao raste skupa s njima – rekao nam je Petar, otac jednog učenika.Djed Branko pomogao je počistiti okoliš škole da bi bio ljepši i ugodniji oku. pokosio je travu te se prisjetio radnih akcija u kojima je i on svojevremeno sudjelovao.

– Ja sam baš ta generacija gdje su radne akcije bile aktualne i u doba škole i u omladini. Ovo je lijepi primjer djeci. Treba ih motivirati da budu što manje u zatvorenome, za računalima. Tehnologija čini svoje, djeca ne smiju od toga bježati jer to je budućnost, ali trebaju biti i u prirodi, što više vani – rekao je Branko.

Kako je bilo u Mičevcu ove subote, pogledajte u fotogaleriji.