Home Crna Kronika FOTO U kući u Velikoj Gorici pronađeno uzgojenih 134 stabljiki marihuane

FOTO U kući u Velikoj Gorici pronađeno uzgojenih 134 stabljiki marihuane

44-godišnjak ih je sadio i sušio, prerađivao i vagao, te dalje preprodavao

PODIJELITE
Foto: PUZ/web

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, na katu kuće na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja. U tim je prostorijama sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Jučer, 25. siječnja 2022. godine, pretragom obiteljske kuće vlasništvo osumnjičenog su pronađene dvije posebno prerađene prostorije u kojima su s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 134 komada stabljika marihuane visine do 155 cm, zatim 1494,0 grama marihuane pakirano u šest različitih paketa, 518,0 grama lišća i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge – stoji u policijskom izvješću.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv 44-godišnjaka podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.