Home Izdvojeno FOTO Posljednje pripreme za advent u Kosnici

FOTO Posljednje pripreme za advent u Kosnici

PODIJELITE
Foto: KUU Turopoljska Tradicija - Kosnica/Facebook

U Kosnici, povodom Božićnih blagdana,  članovi udruge Turopoljska tradicija grade štalicu. Projekt je nastao iz razloga što u Kosnici do sada nisu postojale žive jaslice, stoga će ove jaslice poslužiti za prikaz rođenja Isusa Krista.

Radova je bilo mnogo. Trebalo je pripremiti teren, očistiti ga i poravnati. Materijal za izgradnju dobili su od gospodina Stjepana Bedekovića iz Mičevca. – Pozivamo sve naše mještane koji su voljni pomoći da nam se priključe u ovom projektu, potrebna nam je pomoć,  kako oko radova na izgradnji štalice, tako i financijska – poručuju iz udruge.

Foto: KUU Turopoljska Tradicija - Kosnica/Facebook
Foto: KUU Turopoljska Tradicija – Kosnica/Facebook

Radovi su privedeni kraju i danas se očekuje pokrivanje štalice.

SVETI NIKOLA U KOSNICI

Sveti Nikola i ove godine posjetit će djecu u Kosnici. Udruga Turopoljska tradicija počela je s pripremama za ovaj događaj. Okupili su ekipu od četrnaestero djece i dvoje odraslih koji će glumiti u igrokazu. Djeca koja će glumiti s područja su Kosinice.

Prikazat će se dva igrokaza“Sveti Nikola u šumi” te “Zabrinuta obuća”. Osim toga, djeca će se predstaviti i kroz dvije recitacije“Sveti Nikola” i “Pismo Svetom Nikoli”.

Velika zainteresiranost za predstavu bila je i ove godine stoga su uloge i tekstovi već podijeljeni te se očekuju prve probe.

Foto: KUU Turopoljska Tradicija - Kosnica/Facebook
Foto: KUU Turopoljska Tradicija – Kosnica/Facebook

 – Djecu će, kao i prošle godine, uvježbavati profesorica Helena Lončar te voditeljica programa Kristina Dalić – poručuju iz udruge.

Predstava će se održati u utorak, 6. prosinca u 19 sati u prostorijama DVD-a Kosnica.