Home Kultura FOTO Brojni Velikogoričani na promociji knjige o nogometnoj legendi Velimiru Zajecu –...

FOTO Brojni Velikogoričani na promociji knjige o nogometnoj legendi Velimiru Zajecu – Zeki

Atmosfera je bila vesela, čak su se zapjevale i navijačke pjesme

PODIJELITE

U subotu se u Gradskoj vijećnici održala promocija knjige autora Sanjina Španovića o legendarnom Velimiru Zajecu – Zeki. Zeko je zaljubljenicima u nogomet dobro poznat kao kapetan Dinama i igrač Panathinaikosa, te trener i direktor ova dva kluba. Uz Zeku se na promociji pridružila još jedna legenda nogometa Stjepan Deverić iz Donje Lomnice koji je uz Zeku predstavljao njihove zanimljive nogometne uspjehe i opisivao njihove dane.

“Bilo je zanimljivo, veselo, drugačije. Atmosfera je bila vesela, čak su se zapjevale i navijačke pjesme. Knjiga i sport, odlična kombinacija da Zekin bogat životni put ostane zabilježen pisanom riječi za buduće naraštaje. Hvala Sanjinu, hvala Zeki, Stjepanu Deveriću, Vladi Kasalu na gostovanju. Hvala i publici koja je svaki njihov odgovor nagradila gromoglasnim pljeskom.”, izjavila je Pamela Sever, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, inače organizatori ovog događaja.

Knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” u prodaji je oko godinu dana, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao  i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama, objašnjavaju u pozivu. Na kraju predstavljanja knjige posjetitelji su imali mogućnost kupiti knjigu i dobiti potpis nogometne legende, za što su se brojni i odlučili.