Home FOTO VIJEST Ačkar: Sve škole osim OŠ Eugena Kumičića i PŠ Dubranec spremne su...

Ačkar: Sve škole osim OŠ Eugena Kumičića i PŠ Dubranec spremne su za nastavu u ponedjeljak

Škole i vrtiće su dodatno još jednom pregledali statičari

PODIJELITE

Danas je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar ponovo bio u obilasku škola i vrtića na području grada.

– Škole i vrtiće su dodatno još jednom pregledali statičari. Nakon izvida, možemo sa sigurnošću reći kako će sve škole osim OŠ Eugena Kumičića i OŠ Dubranec biti spremne za nastavu u ponedjeljak – otkrio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Kako smo prethodno izvještavali, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Neven Topolnjak otkrio je kako su bile prijavljene štete na 21 školskom i 13 predškolskih objekata. Neupotrebljivim je ocijenjen objekt područne škole u Dubrancu, a privremeno je neupotrebljiva i sportska dvorana OŠ Eugena Kumičića.

Što se tiče održavanja nastave za PŠ Dubranec, prva dva tjedna nastava će svakako biti online, na što su svi već navikli i u prvom polugodištu.

– Gledamo kako bismo organizirali rad za djecu PŠ Dubranec, te tražimo najizglednija rješenja poput nekog društvenog doma, a koji bi zadovoljavao uvjete koje traži Ministarstvo poput prostornih i sigurnosnih uvjeta. Čim pronađemo rješenje, priopćit ćemo ga. Imamo i zamjensko rješenje, a to je da se djeca prevoze do PŠ Lukavec, ali najprije idemo probati s prvom opcijom, za koje čekamo suglasnost Ministarstva – istaknuo je pročelnik Neven Topolnjak.