Home Izdvojeno Županijski HDZ poslao priopćenje nakon izglasavanja proračuna

Županijski HDZ poslao priopćenje nakon izglasavanja proračuna

"Žao nam je što župan Kožić i opozicija nisu prepoznali naše mjere ulaganja u mlade."

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Na jučerašnjoj Županijskoj sjednici donesen je proračun za 2018. godinu i izabran je novi predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan. Tim povodom priopćenjem se oglasio i HDZ Zagrebačke županije.

“Osim što je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije potvrđen novi predsjednik Damir Mikuljan (HDZ), vijećnici su usvojili i proračun za 2018. godinu koji iznosi 671 442 824 kuna. Novoformirana većina okupljena oko HDZ-a nije mogla podržati proračun što ga je pred vijećnike iznio župan Stjepan Kožić zbog čega je uloženo pet amandmana ukupne vrijednosti 15,6 milijuna kuna.

Od toga iznosa 12 milijuna kuna osigurava se za kupnju udžbenika za sve učenike osnovnih škola. Također, za svako novorođeno dijete osigurava se novčana pomoć od 1 000 kuna za što će se u proračunu izdvojiti 2,7 milijuna kuna. I dok je novoformirana većina prihvatila takav izmijenjeni prijedlog proračuna, vijećnici SDP-a, HSS-a, Laburista, Mosta i Živog zida bili su protiv njega.

– Žalosti nas što župan Stjepan Kožić i opozicija nisu prepoznali naše mjere ulaganja u mlade. Vjerujem kako ćemo ovim mjerama uvelike pripomoći svim obiteljima prilikom nove školske godine, ali isto tako onima koji planiraju zasnovati svoju obitelj – rekao je predsjednik županijske organizacije HDZ-a Dražen Barišić.

Kako bi osigurali potrebna sredstva za navedene projekte novoformirana većina skinula je sredstva s onih stavki za koje se misli kako su prenapuhane (Pametna županija, promocija…). Osim osiguravanja besplatnih udžbenika i naknade za svako novorođeno dijete, amandmanima su osigurana i sredstva za mobilni mamograf, javne potrebe u sportu, te dodatnu pomoć programima Crvenog križa Zagrebačke županije.”