Home Izdvojeno Znate li gdje se nalazi vaše biračko mjesto?

Znate li gdje se nalazi vaše biračko mjesto?

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Ovdje možete pogledati popis svih biračkih mjesta i adresa koje pripadaju kojem biračkom mjestu. Savjetujemo vam da provjerite svoje podatke u registru birača na stranicama https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/. Ako utvrdite da niste upisani u registar birača ili podatci nisu točni još danas možete zatražiti upis, dopunu ili ispravak svojih podatka. Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom ili na e-mail adresu ureda. Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj zaprimat će zahtjeve do 16 sati.

Još danas se mogu se podnijeti i zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta. Zahtjev za privremeni upis izvan mjesta prebivališta može se podnijeti bilo kojem nadležnom uredu državne uprave u županiji u Republici Hrvatskoj bez obzira na mjesto prebivališta ili mjesto gdje će se zateći na dan izbora. Ovdje možete pronaći posebna biračka mjesta za privremeno upisane birače.

Iznimno, birači mogu u nadležnom uredu, u kojem su upisani u registar birača, zatražiti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta s naznakom mjesta boravka u Republici Hrvatskoj na kojem će se zateći na dan izbora, a temeljem koje će moći glasovati na za to određenom biračkom mjestu u Republici Hrvatskoj. Zahtjev za izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta podnosi se nadležnom uredu na području kojeg birač ima prebivalište koji će mu izdati traženu potvrdu.

Biračima je omogućeno podnošenja zahtjeva za privremeni upis izvan mjesta prebivališta aktivnu registraciju i prethodnu registraciju i putem sustav e-Građani.