Home Izdvojeno Postanite majstor i pokrenite svoj posao

Postanite majstor i pokrenite svoj posao

PODIJELITE

Udruženje obrtnika Velika Gorica pokrenulo je projekt ‘Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca’ u sklopu Mjera aktivne politike zapošljavanja. Dvadeset jedan polaznik s područja Velike Gorice upravo prolazi teorijski dio nastave stručnog osposobljavanja u Udruženju, dok će praktični dio odraditi u velikogoričkim ugostiteljskim objektima i prenoćištima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je s Hrvatskom obrtničkom komorom 30. lipnja 2016. sklopio Sporazum o suradnji u osposobljavanju na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca za ugostiteljska zanimanja: poslužitelj jela i pića , priprematelj jednostavnih jela i slastica, priprematelj bureka i pizza, sobarice.

Program je skraćen i uključuju osobe koje su stekle kvalifikaciju u turističko-ugostiteljskom sektoru, ali su bez radnog iskustva ili imaju nedostatno radno iskustvo, kao i osobe koje su radile ili žele raditi na navedenim poslovima, ali nemaju formalnu kvalifikaciju. Po završetku programa osobe polažu ispit o stručnoj osposobljenosti u HOK-u. Sam program osposobljavanja provodi Obrtničko učilište Zagreb, a polaznicima će biti izdane verificirane javne isprave po uspješnom završetku programa.

1

PRIPREME ZA JESENSKE MAJSTORSKE ISPITE

Udruženje obrtnika Velika Gorica organizira pripreme za polaganje majstorskih ispita, za nadolazeće jesenske ispitne rokove. Pripreme će se održavati u prostorima Doma obrtnika ,Kurilovečka 5, Velika Gorica. Pripreme se organizirane u suradnji s Obrtničkim učilištem Zagreb, koja će i provoditi pripreme.

Prijaviti se možete do 7. listopada u Udruženju obrtnika, a jesenski rok za majstorske ispite održat će se od 16. studenog do 23. prosinca. Cijena priprema za polaganje majstorskog ispita iznosi 4.400,00 kuna s mogućnošću obročnog plaćanja u četiri rate, a prema računu kojeg će polaznici dobiti na nastavi. Troškove priprema sufinancira Ministarstvo poduzetništva i obrta o čemu će polaznici biti informirani na uvodnom predavanju.

Ostale informacije i odgovore na sva pitanja možete dobiti u Udruženju obrtnika Velika Gorica, Kurilovečka 5, svakim radnim danom od 8 do 15 sati ili putem e-maila uovg @zg.t-com.hr.