Home Izdvojeno Zimska služba spremna za akciju, iz VG Komunalca pozivaju na oprez i...

Zimska služba spremna za akciju, iz VG Komunalca pozivaju na oprez i strpljenje

PODIJELITE

Velika i mala zimska služba u Velikoj Gorici su u punom stanju pripravnosti. Ekipe dežuraju i spremne su za intervencije. Noćas su službe obilazile i posipale sol na kritičnim mjestima.
Ophodarske službe su u obilasku terena na svih 570 km. U slučaju potrebe građani se mogu javiti VG Komunalcu na 6370 655. Direktor Dragan Perić građane poziva da prilagode brzinu uvjetima na cestama, ali i korištenje gradskog prijevoza.

– Kako smo ovih dana svjedoci loših vremenskih uvjeta mole se svi sudionici u prometu na pojačani oprez i poštivanje Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prema prognozama DHMZ-a danas popodne i sutra tijekom dana najavljene su obilne snježne padaline, te je za zagrebačko područje označen narančasti alarm – opasni vremenski uvjeti. Pozivamo sve sudionike u prometu da koriste javni gradski prijevoz. Ako ipak koristite vlastiti prijevoz preporučamo upotrebu odgovarajuće zimske opreme u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama – zimske gume, lance, upaljena svijetla – kaže Perić, koji sve građane moli za strpljenje zbog vremena.

– Vozače molimo na strpljenje u vožnji i pojačan oprez na pješake zbog smanjene vidljivosti. Pješake molimo da koriste odgovarajuću obuću i odjeću, te da se kreću po nogostupima i označenim pješačkim prijelazima. Također Vas molimo na pojačan oprez pri prijelazu ceste zbog smanjene vidljivosti i nemogućnosti vozača na naglo zaustavljanje vozila. S obzirom da se petkom u Velikoj Gorici tradicionalno održava Sajam, te se očekuje pojačan promet, savjetujemo vozačima neka, ako je to moguće, odgode posjet Sajmu, a pješacima preporučamo po ovakvim vremenskim uvjetima ostanak u svojim domovima – zaključio je direktor VG Komunalca.