Home Sport Ženska ekipa Šahovskog kluba Polet osvojila srebro na prvenstvu Hrvatske

Ženska ekipa Šahovskog kluba Polet osvojila srebro na prvenstvu Hrvatske

Čestitke ženskoj ekipi ŠK Polet i mladim šahistima na postignutim rezultatima!

PODIJELITE
Foto izvor: ZŠU VG

Ženska ekipa Poleta osvojila je drugo mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske u ubrzanom šahu koje je igrano u Osijeku 17. i 18. srpnja 2021. godine.

Ovo prvenstvo tradicionalno se do sada igralo u studenom ali zbog poznate situacije sa epidemijom, ovo kao i većina ligaških natjecanja igrati će se od rujna do prosinca. Na prvenstvu je nastupilo šest ekipa a glavni favorit bila je ekipa Liburnije koja u postavi ima tri iskusne reprezentativke. Ostale ekipe igrale su u svojem najjačem sastavu a neke su se pojačale sa strankinjama.

Ekipa Poleta igrala je u sastavu Mirjana Medić, Heike Roklicer i Tereza Dejanović. Odmah u prvom kolu igrale su s Liburnijom i doživjele poraz od 3:0. Visok poraz splet je okolnosti nastalih u vremenskom škripcu gdje su seniorke Poleta počele griješiti ali taj poraz nije utjecao na daljnji tok natjecanja.

U preostalim kolima djevojke Poleta nanizale su četiri pobjede i uvjerljivo osvojile drugo mjesto dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠK Picok iz Đurđevca.

Sportske igre mladih u Splitu

Nadalj, u Splitu je 20.srpnja odigrano i završno natjecanje Sportskih igara mladih u šahu a iz Zagrebačke županije pravo nastupa u svim kategorijama izborili su mladi šahisti Poleta.

Igrano je sedam kola ubrzanim tempom. Marta Trgovac u konkurenciji djevojčica do 15 godina osvojila je treće a Ivan Horvat do 13 godina bio je šesti. U konkurenciji do 15 godina nastupio je Jan Dolački kao rezerva (Nikola Kos bio spriječen) i zauzeo je  deveto mjesto,  Larisa Živčec u konkurenciji do 13.godina kao rezerva (Maja Kos je bila spriječena) podijelila je 7.- 10.mjesto. Kvalitetu mladih šahista Poleta pokazuje i činjenica da je Jan Dolački počeo igrati šah pred godinu dana a Larisa ima tek 9 godina a vrlo dobro su se nosili s iskusnom i starijom konkurencijom.