Home LJUDI VELIKE GORICE ZABAVNO I POUČNO: Djeca uz pjesmu i ples smanjuju strah od potresa

ZABAVNO I POUČNO: Djeca uz pjesmu i ples smanjuju strah od potresa

Suradnja Anine glazbaonice i Dance Gym Bee plesnog kluba rezultirala je time da se ova pjesma već uči u školama u sklopu programa evakuacije

PODIJELITE

Iz velikogoričke Anine glazbaonice uvijek nam dolaze zanimljive ideje i projekti, a ovoga puta mogu se pohvaliti jednom zabavnom i poučnom suradnjom. Potreseni epidemiološkom situacijom i velikim brojem potresa koji će nas još dugo pratiti, jedna šarena ekipa odlučila je sjesti za stol i napraviti iz kaosa nešto dobro, a i korisno za sve nas, ponajprije za one najmlađe. Amaterski plesni klub Dance Gym Bee, s trenericom Dorom Antolčić na ideju suradnje došli su jedne nesane noći.

Ideja je nastala jedne večeri kada nisam mogla spavati zbog potresa. Razmišljala sam samo, ako je mene toliko strah potresa, kako je onima najmlađima.“, bila je misao vodilja trenerice Dore.

Sukladno tome, zajedno s trenericom Karlom Ćorić, odlučila je kontaktirati Aninu glazbaonicu i kao rezultat se rodila pjesma i spot. Glazbu i tekst radila je naša sugrađanka Ana Lovrenčić, a plesale su i plesačice Glazbaonice – Iva i Leda na koje su svi strašno ponosni. Prostor za snimanje im je ustupio Gimnastički klub Velika Gorica. “Naš cilj je bio pronaći pozitivu u ovome kaosu, i barem na neki način pomoći svima, a najviše djeci.“, dodaje Dora.

No, ovaj ples i pjesma nisu samo zabavan sadržaj na društvenim mrežama, već se počeo učiti u nekim školama u sklopu programa evakuacije. Kako nam govori Ana Lovrenčić, djeca ovaj ples uče u Osnovnoj školi Eugena Kumičića pa čak i u Karlovcu!

Ovakav tip sigurnosnih pjesama popularan je u svijetu unutar Safety programa jer su pjesme edukativne i o potencijalno traumatičnim situacijama pjevaju s odmakom, u veselom ritmu, tako da djeca sagledavaju situaciju uče sigurnosne mjere, ali ne prolaze traumu. Ova pjesma mogla bi pomoći vama i mališanima da lakše prebrodite ovo stresno razdoblje, a i da oni lakše nauče vrlo važne informacije.