Home Najave Vraća se Buševska štruklijada nakon dvije godine stanke!

Vraća se Buševska štruklijada nakon dvije godine stanke!

Prijave za odvažne kuharice i kuhare koji smatraju da štukle rade k'o od šale su u tijeku, detalje donosimo u tekstu...

PODIJELITE

Nakon dvije godine pauze zbog već poznatih razloga, konačno se nastavlja tradicija Buševske štruklijade! U srijedu, 22. lipnja čekaju vas fini i topli kremasti štrukli, i to ne samo od sira! Imat ćete prilike kušati vanjkuše od višanja, marelice –  pečene i kuvane, kak’ vam bolje šmekaju! Za sve gurmane, osim glavnih specijaliteta ove manifestacije, moći ćete počastiti nepce i turopoljskim gulašom, kotlovinom, domaćim gibanicama raznih vrsta.

No to nije sve! Traži se dobitnik prestižne titule prvih štrukli Buševca, a bit će tu i druge nagrade za najbolje pripremljene štrukle! Prijave za odvažne kuharice i kuhare koji smatraju da vanjkuše pripremaju k’o od šale su u tijeku, a evo što vam je sve potrebno ukoliko se prepoznajete u opisu…

Sretni i puni dobre volje te želje za druženjem, nastavljamo dalje. Okupljanje će započeti u 13 sati, a s pripremom štrukli krećemo sat vremena kasnije. Prijaviti se mogu ekipe od minimalno tri člana. Što više, to bolje i veselije! Mi osiguravamo dobru atmosferu i veselu zabavu, osnovne namirnice za izradu štrukli (dva kilograma brašna, pola sira, trop i sol). Od sudionika štruklijade očekujemo dobro društvo i radostan duh, naravno, i sve potrebno za izradu štrukli (stolnjak, kotao, plin, vrhnje i sl.) budući da će se štrukli pripremati na samoj štruklijadi – otkrivaju iz Društva žena Buševec.

Kako to obično biva, uz natjecateljski dio i bogatu gastronomsku ponudu osigurana je zabava uz plesnjak do kasnih sati!

Za sudjelovanje i više informacija možete kontaktirati predsjednicu DŽB-a Lidiju Rožić na kontakt broj 098/905 – 4658.