Home FOTO VIJEST Mladež DVD-a Ribnica na državnom natjecanju osvojila prvo mjesto u muškoj kategoriji...

Mladež DVD-a Ribnica na državnom natjecanju osvojila prvo mjesto u muškoj kategoriji i treće u ženskoj

Dobri rezultati su u Ribnici česti na što su ponosni svi mještani, koji su i ovoga puta organizirali svojim vatrogasnim junacima dirljiv doček uz proslavu velikog uspjeha

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

DVD Ribnica karakteristično je za rad s djecom i mladeži, kao i seniorskim ekipama. Postižu uspjehe posljednjih 15-ak godina i u vrhu su Zagrebačke županije. A evo i najnovijeg uspjeha! Mladež DVD-a Ribnica jučer se vratila sa državnog natjecanja u Čakovcu i donijela nam odlične vijesti. Osvojili su prvo mjesto u muškoj kategoriji plasiravši se tako na Olimpijadu i treće mjesto u ženskoj kategoriji. Riječ je o uzrastu od 12 do 16 godina.

DVD Ribnica nastavlja ispisivati povijest, naše ekipe mladeži nisu samo u vrhu Zagrebačke županije, već su cure i dečki dokazali da su i u samom vrhu na državnoj razini! Srce mi je ogromno, obje ekipe mogu biti izuzetno ponosne sa svojim nastupima u Čakovcu. Pokazali su zajedništvo, volju i snagu i čestitam im na tome, a našem zapovjedniku i voditelju Mariju Stipetiću također kapa dolje, njegov nesebičan rad s mladeži i ekipom žena A je dokaz da se s puno rada osvajaju vrhovi vatrogastva!
S ovim rezultatima tako imamo dvije ekipe na olimpijadi u srpnju – ističe Anita Rajković Mravec, predsjednica DVD-a Ribnica.

Ovo je naš najveći uspjeh do sada! Bilo je jako napeto jer smo prvi put napravili dosta pogrešaka ali smo kroz štafetu bili najbrži i najbolji te osvojili prvo mjesto! Natjecanje se sastojalo od dvije vježbe; prolaženje poligona i štafeta. Isto su imale i cure. Dugo smo se pripremali, trenirali smo tri puta tjedno s curama, i mogu reći da nas je trener Mario puno toga naučio. Puno smo Sada nas čeka sedmnodnevno predstavljanje Hrvatske na Olimpijadi u Sloveniji – otkrio nam je Filip Vrban iz vatrogasne mladeži DVD-a Ribnica.

Dobri rezultati su u Ribnici česti, na što su ponosni svi mještani, koji su i ovoga puta organizirali svojim vatrogasnim junacima dirljiv doček uz proslavu velikog uspjeha…

Nismo očekivali ovakav doček, jako su nas iznenadili naši Ribničani. Što se tiče natjecanja, kad smo došli na stazu imao sam tremu, ali brzo sam se snašao – otkrio nam je mali vatrogasac Luka Mravec.

Duge pripreme i intenzivne vježbe dovele do izvrsnih rezultata

Dio djevojaka ženske ekipe ispričao nam je dojmove s natjecanja. Naime, natjecalo se ukupno 48 ekipa ženske mladeži.

– Puno smo vježbale, bile smo jako uzbuđene, pod stresom i pomiješanih emocija, jer ipak je riječ o državnom natjecanju! Konkurencija je bila neočekivano jaka, mi smo imale sitne greške, ali sve se to može ispraviti. Dale smo sve od sebe, to je najbitnije – kazale su nam Lucija Slivak i Nera Stipetić, vatrogaskinje mladeži DVD-a Ribnica.

Ponosni trener Mario Stipetić je uz puno rada s muškom i ženskom ekipom mladeži po tri puta tjedno vježbao. Kazao je da su u okvirima rezultata s treninga bili i na državnoj razini. Ističe kako je mladež veoma kompaktna, u kojoj vlada zajedništvo, što je preduvjet za ovako dobar rezultat!

– Ekipica koja je formirana prije tri mjeseca, s obzirom na koronu i dvije godine nemogućnosti vježbanja odradila je lavovski posao. Na opće iznenađenje svih nas postigli su spektakularan rezultat, jer nije malo dobiti treće mjesto u ženskoj mladeži i odnijeti prvo mjesto u muškoj na državnoj razini! Dali su srce na terenu i stvarno su zaslužili biti tu gdje jesu. Ovim se putem želim zahvaliti svima koji nas podržavaju. Jučerašnji doček je bio nešto što će svi pamtiti, i ne sumnjam da će atmosfera poput jučerašnje privući još mladeži u ribničko vatrogastvo – kazao je Mario Stipetić, zapovjednik DVD-a Ribnica i voditelj ženske i muške mladeži.

Mušku mladež sada čekaju pripreme za Olimpijadu u Celju koja će se održati od 17. do 24. srpnja. Vrh je to vatrogasnog natjecanja u ovoj kategoriji. Podsjetimo, plasirali su se uz žensku A ekipu koja je prošle godine na državnom prvenstvu bila državni prvak u svojoj kategoriji.