Home Izdvojeno Volonteri Kumičića prikupili gotovo 14 tisuća kuna za siromašnu djecu Tanzanije

Volonteri Kumičića prikupili gotovo 14 tisuća kuna za siromašnu djecu Tanzanije

Prikupljeni iznos će biti dovoljan za dvije krave koje će se zvati Štefica i Gorica, ali i proširenje štalice

PODIJELITE
Foto izvor: De Paul School/Facebook

Krajem prošle godine pisali smo o akciji Volonterskog kluba ‘Kumičić volonteri’, koji je u suradnji s Udrugom RAFIKI pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za kupnju krave koju će pokloniti školi De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji.

– Akcija prikupljanja sredstava Volonterskog kluba iz Kumičića je završila, drago nam je da vas možemo izvijestiti kako smo prikupili 13 960 kuna. Taj iznos će biti dovoljan za dvije krave i proširenje štalice- otkrili su Kumičić volonteri.

Krave će biti kupljene u Tanzaniji i poklon su učenicima škole De Paul u gradu Mbinga. Inače, cijena jedne krave koja bi dnevno davala dovoljno mlijeka za 180 učenika te škole je oko 5000 kuna. Svi učenici te škole boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali.

Krave će kupit brat Leopold koji je voditelj škole, a izrazio je veliku zahvalnost i sreću zbog donacije jer krave su u Tanzaniji vrlo skupe, ali vrlo cijenjene i važne radi mlijeka koje je dostupno jedino na ovaj način. Riječ je o posebnoj vrsti krava koje su navikle na klimatske uvjete koji vladaju u Tanzaniji i daju do 15 litara mlijeka.

– O kravama će se brinuti brat Leopold i časne te zaduženi djelatnici škole, ali pomagat će i djeca koja su u Tanzaniji naučena raditi sve poslove već od vrtićke dobi o čemu su naši učenici imali priliku čuti kroz predavanja i prezentacije volonterki Udruge RAFIKI. Bilo je iznimno zadovoljstvo gledati koliko su se učenici, ali i djelatnici, roditelji, čak i bake i djedovi naše škole angažirali i svakodnevno informirali o tijeku akcije i saživjeli s njom. Učenici su čak inicirali i biranje imena za krave. Tako da će imena Štefica i Gorica odzvanjati i u Tanzaniji – kazali su iz OŠ Eugena Kumičića.