Home Izdvojeno FOTO Noć borilačkih sportova: Bačurin porazio Kostela

FOTO Noć borilačkih sportova: Bačurin porazio Kostela

PODIJELITE

U Velikoj Gorici održana je druga Noć borilačkih sportova u kojoj su borilačke vještine predstavile goričke sportske udruge – Karate klub Centar, Karate klub Velika Gorica, Boksački klub Velika Gorica, Taekwondo klub Velika Gorica i Judo klub Pinky.

akcija_skolarac3– Najmlađi članovi su prikazali osnove judo sporta, dakle, osnovne tehnike koje se uče u samoj obuci juda, osim toga prikazali su i neke vježbe razvoja motorike i prikazali su jednu koreografiju koju su sami osmislili u kojoj je do izražaja došla kreativnost. Jedan član ekipe odsvirao je uvodnu temu pjesme na koju su svi izvodili bacanja – kaže trener Judo kluba Pinky Ibrica Mušinović.

U profesionalnoj borbi, boksač Ivica Bačurin u trećoj je rundi pobijedio protivnika Vanju Kostela. Presudio je tehnički nokaut.

– Prva runda bila je ispitivanje, osjetite težinu njegova udarca, čvrstoću protivnika i koliko on može izdržati – opisao je Bačurin.

– Svi znamo tko je Ivica Bačurin i da je imao puno profesionalnih mečeva. Mi se znamo iz doba amaterskih mečeva. Ivica je strašan boksač i nije to bilo baš tako – iskren je Kostel.Noc-boksa-2014-71.jpg

 

U RINGU NEMA PRIJATELJSTVA

Ivica i Vanja privatno su prijatelji, ali ring prijateljstvo ne poznaje.

– Kad uđemo u ring, to ne znači ništa što se mi poznajemo.Tu se ide da se pokaže ono kaj se zna, trpe se udarci, zadaju se udarci, mi pričamo prije, pričamo kasnije i najbolji smo prijatelji. Mi smo kao klinci putovali Europom u automobilu od njegovog tate. O tome se ne razmišlja u ringu. Boks se voli – ističe Vanja Kostel, dok Ivica Bačurin napominje kako je cilj koncetrirati se na posao.

-Mi možemo biti najbolji prijatelji, ali kad uđemo u ring znamo kakav nam je posao i što nam je za raditi – kaže Bačurin.

U ultimate fight borbama Tadija Majić je pobijedio Luku Severa, dok je Aleksandar Rakas nadjačao Sašu Terzića. Odigrana su i dva amaterska meča. U prvom je Leon Krajačić pobijedio Josipa Krsnika, dok je u drugom Ivan Njegač porazio Daria Gvozdanovića.

– Naše Velikogoričanke i Velikogoričani ovu su manifestaciju posjetili u velikom broju i drago mi je da su mogli u najboljem svjetlu vidjeti naše borilačke klubove. Kao zamjenik gradonačelnika i bivši sportaš obećavam da ćemo i sljedeće godine imati ovakav događaj jer to naši građani zaslužuju, a i naši sportaši koji naš grad, županiju i domovinu predstavljaju u najboljem svjetlu zaslužuju i da se svake godine pokažu domaćoj publici u ovom lijepom parku – rekao je zamjenik velikogoričkog gradonačelnika, Ervin Kolarec.

[print_gllr id=16994]