Home Izdvojeno Velimir Šandor: ‘Moj je cilj medalja’

Velimir Šandor: ‘Moj je cilj medalja’

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić ugostio je u Gradskom poglavarstvu hrvatskog paraolimpijca Velimira Šandora koji će u rujnu na Paraolimpijadi u Rio de Janeiru braniti hrvatske boje. Ovaj mladi sportaš ostvario je odlične rezultate na brojnim natjecanjima, a kruna svih tih rezultata trebala bi biti olimpijska medalja.

_MG_2639

– Očekujem jaku konkurenciju, ali moj je cilj medalja. Iskreno bih bio razočaran da mi to ne pođe za rukom. To je ono što nas motivira i tjera da radimo. No, ako se to kojim slučajem dogodi, sljedeće godine očekuje nas svjetsko prvenstvo, za dvije godine europsko prvenstvo i za četiri godine nove olimpijske igre. – rekao je uspješni gorički bacač diska.

Velimir kaže kako mu je podrška trenera jako važna jer sam ne može trenirati, odnosno uvelike je ovisan o asistenciji trenera. Taj zajednički trud sprijateljio je ovu dvojicu sportaša. – Ivan nije samo moj trener, on je i moj prijatelj. Dnevno zajedno provedemo između šest i osam sati, a u kontaktu smo 24 sata na dan. On je moja desna ruka i voditelj našeg projekta. – istaknuo je Šandor. S time se složio i njegov trener Ivan Čengić. – S Velimirom provodim više vremena nego sa svojom suprugom. Odličan je na bacačkom djelu treninga, ali na teretani ga moram malo tjerati. No, počeo se navikavati na ovakav režim treninga. Od kad smo počeli trenirati dvaput dnevno rezultati su se značajno popravili. Očekujem da će u Riu oboriti svoj osobni rekord. – izjavio je trener Čengić.

_MG_2640

Grad Velika Gorica izašao je u susret goričkom Sportskom savezu osoba s invaliditetom. Financiranje rada Saveza stavljena je pod posebnu stavku u proračunu Grada, što je veliki iskorak u hrvatskim okvirima. – Velika Gorica je jedan od rijetkih gradova koji je riješio problematiku financiranja sporta osoba s invaliditetom na ovakav način. – istaknuo je Darko Matić, predsjednik Saveza.

IMG_2633

Svoju senzibiliziranost prema ovoj populaciji Grad je pokazao u više navrata, a danas je gradonačelnik Dražen Barišić uručio novčanu pomoć od 4 tisuće kuna uspješnom mladom sportašu kojem hitno trebaju nova kolica.- Ovakve oblike pomoći Grad i inače isplaćuje osobama s invaliditetom. Nadam se da će ova financijska sredstva omogućiti Velimiru da bude što mobilniji. On je jedan od sportaša koji snažno pridonosi promociji Velike Gorice kao grada koji ruši barijere i predrasude prema osobama s invaliditetom. – istaknuo je gradonačelnik.

GLASNOGOVORNIK HPO LJUT NA HRT

Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić izrazio je nezadovoljstvo organizacijom prijenosa Paraolimpijskih igara u Riu de Janeiru na Hrvatskoj radioteleviziji.

IMG_2619

– Sramota je da će nacionalni radiotelevizijski servis izvještavati s 15. Paraolimpijskih igara s jednim jedinim novinarom i snimateljem, a na Olimpijske igre ide čak 38 djelatnika HRT-a. Praksa je do sada bila da igre prate dva radijska novinara i jedna televizijska ekipa. Na Paraolimpijadi će nastupiti 17 sportaša, a njih pet do sedam borit će se za medalju. Ovo je jedna od najjačih generacija koja zaslužuje puno veću pažnju od ovoga. – naglasio je Matić.