Home Izdvojeno Velikogoričko područje je iznimno bogato vodom

Velikogoričko područje je iznimno bogato vodom

PODIJELITE

U povodu 22. ožujka, Dana voda, iz VG Vodoopsrbe podsjetili su na bogatstvo pitkom vodom kojom smo okruženi, ali i na potrebu da prirodne resurse racionalno koristimo.

-Primarna zadaća Grada Velike Gorice i VG Vodoopskrbe je razvijenost, time i dostupnost komunalnoj infrastrukturi svim stanovnicima našeg grada i okolnih naselja. Cilj nam je povećanje sa sadašnjih 97% pokrivenosti vodoopskrbnim cjevovodom na 100%. Osim pokrivenosti vodoopskrbnim cjevovodom, postavili smo kao važan cilj i pokrivenost cjevovodom za odvodnju otpadnih voda s pročišćavanjem, pri čemu želimo sadašnjih 66% povećati na 80%.-naglasili su u VG Vodoopskrbi.

Ističu kako je projekt za sufinanciranje od strane fondova EU ”Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica” u završnoj fazi. Vrijedan je 54 milijuna eura, a završetak radova planira se do kraja godine.puknuce-vodovoda01 KVG

-2018. godine obuhvatiti će rekonstrukciju i izgradnju postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda unaprjeđenjem s drugog na treći stupanj pročišćavanja, rekonstrukciju i izgradnju 130 km mreže za odvodnju otpadnih voda, rekonstrukciju 14 km kanalizacijskih kolektora, izgradnju 48 crpnih stanica i izvođenje besplatnih priključaka do granice parcela na kojima se nalaze nekretnine budućih korisnika.-rekli su u VG Vodoopskrbi.

-Završetkom ove najveće investicije na našem području sačuvat ćemo dragocjeni velikogorički resurs-iznimno bogate izvore pitke vode, zaštititi okoliš, prevenirati potencijalne zaraze i podignuti životni standard mnogih naših stanovnika.- istaknuo je direktor VG Vodoopskrbe, Stjepan Rak.