Home Izdvojeno Hodočašće za malu Maju Petrović

Hodočašće za malu Maju Petrović

PODIJELITE

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o humanitarnoj akciji za Maju Petrović koja se već skoro dvije godine liječi u KBC Zagreb, na Zavodu za hematologiju i onkologiju gdje joj je dijagnosticiran neuroblastom, maligni tumor nadbubrežne žlijezde sa metastazama u limfnim čvorovima vrata te u koštanoj srži. Već prilikom hospitalizacije utvrđen joj je najteži stupanj navedene bolesti. U godinu dana Maja je prošla 12 ciklusa kemoterapije, transplataciju koštanih stanica te joj je odstranjen jedan bubreg.

maja humanitarrna-horz

Jučer je bilo organizirano hodočašće na Mariju Bistricu kako bi skupa molili i prikazali žrtvu, no naravno, bili su pozvani i oni koji nisu vjernici da prošeću s njima i druže se.

– U jednom razgovoru sa Dejanom Barićem gdje smo komentirali pozitivne učinke posta na kruhu i vodi došli smo do razgovora o putu pješice do Marije Bistrice. Maja je dobro, i dalje je ovisna o koncentratima krvi, ali idemo dalje ovim putem kojim smo krenuli. Ovo je bio duhovni doprinos na putu ka pobijedi ove ružne bolesti. Ovo hodočašće je za sve oboljele od malignih bolesti i onih anđela koji su nas odozgo promatrali. – rekao nam je Miro Petrović, Majin otac.

marija bistrica1

Polazak je bio u 6 sati ujutro ispred srednje škole u Sesvetama. Cijeli put je dug oko 25 kilometara i da bi se prošao, potrebno je oko 5 sati sa par kratkih odmora.

Maja se s roditeljima ponovno vratila iz Austrije gdje su njezini roditelji, paralelno sa tretmanom na KBC-u Rebro, odlučili nastaviti liječenje. Cijena Majinih terapija i dalje su vrtoglavi iznosi, tako da je roditeljima i dalje potrebna sva pomoć koju mogu dobiti. Sredstva možete uplatiti na žiro račun Maje Petrović, Zagrebačka banka HR3123600003116449956.