Home Vijesti Velika Gorica dobiva park heroja Domovinskog rata Jadranka Cumbaja

Velika Gorica dobiva park heroja Domovinskog rata Jadranka Cumbaja

Evo gdje je smješten

PODIJELITE

Organizacijski odbor za svečano imenovanje parka, predvođen Slavkom Tolićem, najavio je imenovanje novog parka. Park će dobiti ime po heroju našeg grada, heroju Domovinskog rata – Jadranku Cumbaju. Park se nalazi na križanju Šenoine ulice, Seljine brigade i Antuna Cvetkovića. Inicijativu za davanje tog imena pokrenulo je Vijeće Gradske četvrti Stari grad.

Svečano imenovanje i otvaranje će se održati sutra s početkom u 10:00 sati.

Jadranko Cumbaj “Pilot” heroj je Domovinskog rata, rođen je 13. prosinca 1967. godine u Zagrebu. Jedan  je od najučinkovitijih operatora na POVRS Maljutka u Domovinskom ratu. Bio je operator u PO postrojbi i malo ljudi zna da je, u to vrijeme, prvi u HV uništio tenk M-84 po noći na Pokuplju uporabljujući sustav 9K11 Maljutka i termovizijsku kameru PTC-10. Tenk je pogodio ciljajući preko rijeke Kupe. To je bila prva i 100% učinkovita uporaba Maljutke s termovizijom u Domovinskom ratu – tenk se zapalio, a detonacija zapaljenog streljiva otkinula je kupolu. Ovaj pogodak izazvao je ogromnu pomutnju u neprijateljskim redovima. Iza njega je ostao sin Kristijan, supruga Slavica te roditelji. Neka mu je vječna hvala i slava. Počivao u miru Božjem.

Poginuo je 4. kolovoza 1995. godine u akciji Oluja u Češkom Selu kraj Petrinje. Pukovnik “Gromova”, Jadranko Cumbaj “Pilot” rođen je 13. prosinca 1967. godine u Zagrebu.