Home Najave VEGORA organizira online skup ‘Iskoristi obnovljive izvore energije’

VEGORA organizira online skup ‘Iskoristi obnovljive izvore energije’

Uključite se i vi, jer će biti najavljeni i natječaji Grada za sufinanciranje korištenja alternativnih izvora energije i energetskih obnova kuća. Donosimo detalje prijave

PODIJELITE
Foto: Pixabay

Kako i ja mogu koristiti alternativne izvore energije u svom životu? Već godinama se može čuti kako lokalna zajednica, država pa i cijeli svijet potiču korištenje alternativnih izvora energije. Poticaji su kroz edukacije, ali i financijski.

Mnogo je primjera u praksi da su ljudi dobili novac kojim su sufinancirali energetsku obnovu kuće ili počeli koristiti alternativne izvore energije. Ako su mogli drugi, mogu li i ja? Koliko mi novaca treba za to? Hoću li stvarno uštediti?

Ako vas muče ovakva pitanja ili se jednostavno želite više informirati o temi alternativnih izvora energije, uključite se na online skup “Iskoristi obnovljive izvore energije”, u ponedjeljak, 26. travnja, u 14 sati.

Foto: Pixabay

Cilj skupa je potaknuti zanimanje, razmišljanja i aktivnosti vezane za obnovljive izvore energije. Predavanje će održati Velimir Šegon mr.sc., zamjenik ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA-e).

Teme koje će biti obrađivane su:
1. Što su obnovljivi izvori energije
2. Kratki pregled prednosti koje donosi šira uporaba obnovljivih izvora energije
3. Primjeri korištenja obnovljivih izvora energije (dizalica topline, sustavi pripreme potrošne vode, sustavi proizvodnje električne energije, sustavi grijanja)
4. Pregled mogućih izvora financiranja projekata vezanih uz OIE u Hrvatskoj

Uz navedeno, bit će najavljeni natječaji Grada Velika Gorica za sufinanciranje korištenja alternativnih izvora energije i energetskih obnova kuća.

Na skup se možete prijaviti OVDJE.