Home Vijesti Vatrogasci upozoravaju: Ugasite žaruljice preko noći i očistite dimnjake

Vatrogasci upozoravaju: Ugasite žaruljice preko noći i očistite dimnjake

Preporuka je da se gase uređaji, a posebice lampice na boru koji u slučaju požara može izgorjeti u kratkom roku i izazvati katastrofu

PODIJELITE
Foto: Unsplash

Kao i godina do sada, naša vatrogasna društva u ovo vrijeme godine, nažalost, imaju dosta posla. Upravo iz tog razloga je važno da se napomene važnost osiguranja i zaštite vlastitog doma i to uz pomoć malih koraka koji vam neće uzeti mnogo vremena.

Kako nam govori Patrik Čunčić, predsjednik DVD-a Turopolje, često se događa da ljudi nisu dovoljno pažljivi s žaruljicama, svijećama ili prije paljenja peći nisu provjerili jesu li im dimnjaci dovoljno čisti. “Tijekom praznika treba paziti na pirotehniku, lampice i svijećice. No, počela je i sezona grijanja te treba održavati sve dimovodne kanale. Velik oprez se treba staviti i na sve uređaje uključene u struju poput punjača za mobitel, računala i slično.”, objašnjava.

Preporuka je tako da se ugase lampice preko noći, posebno na boru. “Požar lampica na boru dogodi se vrlo brzo. Bor može izgorjeti u samo nekoliko minuta. Budite oprezni.”, zaključuje Čunčić.