Home Gospodarstvo VATROGASCI NA TERENU Odradili gotovo 600 intervencija sanacije posljedica potresa

VATROGASCI NA TERENU Odradili gotovo 600 intervencija sanacije posljedica potresa

Iz goričke JVP zahvaljuju se svim dobrovoljnim društvima vatrogasne zajednice grada Velike Gorice na pruženoj nesebičnoj pomoći i zajedničkom radu, kao i odličnoj kordinaciji službi na terenu

PODIJELITE
Foto: JVP Velika Gorica/Facebook

U kratkom periodu od jakog potresa 29. prosinca prošle godine, gradska Javna vatrogasna postrojba bila je uvelike angažirana zajedno sa Vatrogasnom zajednicom grada Velike Gorice.

– Odrađena je ukupno 591 intervencija Vatrogasne zajednice, te 203 intervencije s naše strane. Najviše intervencija odnosilo se otklanjanje posljedica potresa koji je zadesio naš kraj a ponajviše uklanjanje objekata koji su prijetili za sigurnost građana i imovine kao što su crijepovi, zidovi i dimnjaci – kazali su iz JVP Velika Gorica.

Aktivnosti u SMŽ

Na području Sisačko-moslavačke županije bili su angažirani dva puta.

– Prvi puta, na Sisačkom korzu dočekali smo razorni potres gdje su naše kolege minutu prije potresa izašle iz košare od autoljestve, te srećom neozljeđeni odmah pohitali u obližnju, gotovo razrušenu zgradu i spasili troje ljudi – nastavili su.

Iz goričke JVP zahvaljuju se svim dobrovoljnim društvima vatrogasne zajednice grada Velike Gorice na pruženoj nesebičnoj pomoći i zajedničkom radu, kao i odličnoj kordinaciji službi na terenu.