Home Gospodarstvo Novi projekti DVD-a Turopolje uz subvenciju Zagrebačke županije

Novi projekti DVD-a Turopolje uz subvenciju Zagrebačke županije

Radi se o projektu garažne galerije za vatrogasnu opremu te kupnji aparata za zaštitu dišnih organa

PODIJELITE

DVD Turopolje na svojim se stranicama pohvalio kako provode dva velika važna projekta uz subvenciju Zagrebačke županije. Radi se o projektu izrade skladišne ili garažne galerije za vatrogasnu opremu te kupnji aparata za zaštitu dišnih organa.

Cilj projekta izrade garažne galerije je maksimalno iskoristiti mali prostor garaže od 60 m2, kako bi vatrogasna oprema bila bolje zbrinuta i njezin vijek trajanja bio znatno produžen. “Ovaj projekt nadovezuje se na projekt izrade i ugradnje ormarića za osobnu interventnu vatrogasnu opremu, koji smo realizirali 2017. godine, također u suradnji sa Zagrebačkom županijom.”, navode iz DVD-a.

Cilj je zaštita operativnih članova

Kupnja aparata za zaštitu dišnih organa odrađena je s ciljem potpune zaštite operativnih članova od od utjecaja opasne vanjske atmosfere na vatrogasnim intervencijama kao što su dim, štetne čestice, prašne, plinovi i toplina. “Ovaj projekt nadovezuje se na usavršavanje naših članova za Specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa iz 2020. godine, a koja je potrebna za sigurno korištenje istih.”, dodaju.

Projekti su financirani od strane Zagrebačke županije kroz Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, sportskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2020. godini.