Home Izdvojeno Uz prvi snijeg priprema se i čitanje poezije uz tri Ane!

Uz prvi snijeg priprema se i čitanje poezije uz tri Ane!

Sudjelovat će multitalentirane žene iz tri pjesničke generacije

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2020.

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove je godine pripremila slatko druženje za sve ljubitelje poezije “50 poems for snow”. Riječ je o jednom od najneobičnijih festivala na svijetu za koji se ne zna točan datum! Zašto je tomu tako? Zato jer se održava kad padne prvi snijeg, kad god to bilo!

Inicijatorica i moderatorica ovog pjesničkog susreta u našem gradu je Romana Perečinec već treću godinu za redom. Ove godine je posebnost čitatelja poezije to što se sve zovu Ana. Sve Ane koje sudjeluju dio su tri pjesničke generacije – umjetnica Ana Bundalo, glazbenica, glazbena pedagoginja i lektorica Ana Lovrenčić te nagrađivana pjesnikinja Ana Narandžić.

Festival je posveta pisanju, čitanju i poeziji, ali i, s obzirom na to da njegovo održavanje ovisi o vremenskim uvjetima, podiže svijest o problematici klimatskih promjena na Zemlji. Festival nema nikakav proračun i sve se organizira kroz počasni rad, točnije, volonterski. S obzirom na važeće epidemiološke mjere, ali i uzevši u obzir da se festival održava na platou ispred POUVG,  obavezno će biti jedino držati propisani razmak.