Home Izdvojeno Uspjeh Scene Gorica: Dvije predstave odabrane za Festival glumca

Uspjeh Scene Gorica: Dvije predstave odabrane za Festival glumca

Riječ je o jednoj predstavi za odrasle i jednoj za djecu

PODIJELITE

Ovogodišnji Festival glumca donio je uzbuđenje i radost u kazalište Scena Gorica. Ponosno su objavili da su izabrani da se predstave s dvije predstave.

U konkurenciji predstava za odrasle odabrana je njihova predstava “Žene na rubu”, a u konkurenciji predstava za djecu predstava “Mama je kriva za sve”! “Zahvaljujemo izbornici Festivala, gospođi Kseniji Prohaski, koja je prepoznala naš trud i rad i uvrstila nas da se predstavimo u tako jakoj konkurenciji!”, ističu iz Scene Gorice.

Predstava “Žene na rubu” je u režiji Marija Kovača, a glavne uloge igraju Martina Stjepanović Meter, Selma Sauerborn i Mia Krajcar, autor glazbe je Vid Novak Kralj, za scenografiju je zaslužena Vesna Režić, a kostimografiju Tea Bašić Erceg dok je Alen Marin zadužen za oblikovanje rasvjete.

Predstavu Scene Gorica “Mama je kriva za sve” režirala je Lea Anastazija Fleger, tekst je pisao Zoran Pongrašić, za scenografiju je zadužena Katarina Perić, a kostimografiju Tea Bašić Erceg. Za glazbu je odgovoran Borna Šercar, oblikovanje svjetla Vesna Kolarec, a igraju Ivan Magud, Jurica Marčec i Roko Protić.

Iz Scene Gorica su izrazili i duboku zahvalnost svim suradnicima, čije su predanost i talent ključni za ostvarenje ovog uspjeha.

O Festivalu glumca

Festival glumca i njegova nastojanja najbolje ocrtava tekst Zvonimira Torjanca, pišu organizatori: „Ovo je jedini festival u Hrvatskoj na kojem je u središtu glumac, jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događanja. Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela. Glumac, i sâm, kao i mnoštvo, može punim glasom reći: „kazalište, to sam ja“. Iz skromnosti i ljubaznosti prema teatru on to nikad ne izgovara. Kako bismo potakli, afirmirali i popularizirali glumačko stvaralaštvo posvećujemo mu ovaj festival. Festival je festival (dobre) glume, glumačkog umijeća, glumačke osobnosti, dara, specifičnosti i nikada ugaslog svjetla.“

Na Festivalu glumca glumci su izbornici, domaćini, članovi ocjenjivačkoga suda te se nagrade dodjeljuju isključivo za glumačka ostvarenja.

Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca, a utemeljili su ga 1994. godine Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija.