Home Vijesti FOTO Posvećena kapela Isusa dobrog pastira u Ribnici

FOTO Posvećena kapela Isusa dobrog pastira u Ribnici

Na mise u Ribnicu dolaze i mještani drugih sela

PODIJELITE
Foto: DVD Ribnica

Kapela Isusa Dobrog Pastira u Ribnici u veljači ove godine dobila je nov izgled. Odrađena je tada zamjena postojeće trošne kapele novom kao rezultat suradnje između Službe za mjesnu samoupravu, Župe sv. Ivana Krstitelja, župnika Marijana Prepeljanića i Mjesnog odbora Ribnica.

“Lijepo je da je kapelica uređena. Bila je u lošem stanju i opasna za okoliš jer se konstrukcija ljuljala. Nova drvena konstrukcija je izvrsna i sljedećih 50 do 100 godina smo sigurni. Kapelica služi svrsi.”, rekao je prilikom obilaska župnik Župe Novo Čiče i Župe Bukevje Marijan Prepeljanić. Istaknuo je tada i predsjednik Mjesnog odbora, Tugomir Hlopec, kako za misne obrede u Ribnicu dolaze domaći, ali i mještani iz drugih sela.

Foto: DVD Ribnica

Obnovljena kapelica je jučer tijekom svete mise i posvećena. Na misi i posvećenju su sudjelovali brojni mještani i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ribnica.

Radove u vrijednosti 40.305,63 eura s PDV-om izvodi tvrtka JOZINOVIĆ FASADE d.o.o. iz Novog Čiča uz podršku Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.