Home Gospodarstvo Uskoro počinju prijave za upise u dječje vrtiće na području Grada Velike...

Uskoro počinju prijave za upise u dječje vrtiće na području Grada Velike Gorice

Lokacije i programe dostupne za upis možete provjeriti na mrežnim stranicama odabranog vrtića gdje će također biti dostupne detaljne upute za prijavu djeteta

PODIJELITE

Uskoro počinju prijave za upise u dječje vrtiće na području Grada Velike Gorice za . Prijave za upis provodit će se u razdoblju od 12. do 20. svibnja putem aplikacije e-Upisi Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u okviru projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“.

Aplikacija je na nacionalnoj razini dostupna na portalu e-Građani te omogućava dohvat podataka o kojima evidenciju vode tijela javne vlasti.

– Pozivamo roditelje i skrbnike koji ove godine namjeravaju podnijeti prijavu za upis djeteta u dječji vrtić da, ukoliko već nisu, aktiviraju uslugu e-Građani te izvrše provjeru svojih podataka i podataka o djetetu budući da se za izmjenu podataka koje aplikacija povlači iz sustava potrebno obratiti isključivo nadležnoj instituciji (matičnom uredu, MUP-u, HZMO-u) – navode iz Grada.

Lokacije i programe dostupne za upis možete provjeriti na mrežnim stranicama odabranog vrtića gdje će također biti dostupne detaljne upute za prijavu djeteta. U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom potrebnom za upis, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.

Obavijest o upisima u dječje vrtiće na području Grada Velike Gorice bit će objavljena na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice www.gorica.hr i na mrežnim stranicama svih dječjih vrtića u prvom tjednu mjeseca svibnja, a detaljnije o navedenome možete pronaći OVDJE.